Novosti

Kick-off sastanak partnera EU projekta

26.05.2022.

U organizaciji Autonomne zenske kuce Zagreb 25. svibnja 2022. godine odrzan je partnerski sastanak na temu provedbe EU projekta „Zastita zena koje su prezivjele rodno uvjetovano nasilje - odgovor na izazove pandemije (RISKFREE)" u Zagrebu.

Nase predstavnice su sudjelovale na sastanku zajedno s predstavnicama ostalih partnerskih organizacija: Autonomne zenske kuce Zagreb, Unije udruzenja zena Herakliona - UWAH (Grcka), Udruge za nenasilnu komunikaciju - DNK (Slovenija), Fenestre (Slovacka) i Zene za zene zajedno protiv nasilja - NANE (Madjarska).
Projekt je zapoceo 15. travnja 2022. i traje do 14. travnja 2024. godine.
Na sastanku su predstavljene uloge i odgovornosti koordinatora projekta i svih partnera, analizirane su ciljne skupine, predstavljen je prijedlog metodologija provedbe glavnih aktivnosti, financijske odredbe projekta te obaveze partnera.
Na sastanku smo prezentirale aktivnosti za koje smo kao partnerice odgovorne a ticu se istrazivanja koje ukljucuje izradu upitnika za zene koje su prezivjele rodno uvjetovano nasilje i o nacinima kako ce se provoditi intervjui. Takodjer se raspravljalo o sadrzaju i metodologiji za izradu nacionalnih i komparativnog izvjestaja o procjeni rizika.
Naposljetku, predstavnice/i partnerskih organizacija definirale su nacionalne dogadjaje na kojima ce se predstavljati rezultati projekta, kao i o zavrsnoj medunarodnoj konferenciji koja ce se odrzati u Sloveniji.


#riskfree

› arhiva novosti