Novosti

Akcija VUKOVAR - 23 GODINE

19.11.2014.

Organizacije Udruzenje za drustvena istrazivanja i komunikacije (UDIK), Sarajevo i Centar za zene zrtve rata - ROSA, Zagreb, zajednickim akcijama u suradnji sa Zenskom mrezom Hrvatske, i regionalnom Inicijativnom za Zenski sud - feministicki pristup pravdi - odale su pocast zrtvama zlocina u Vukovaru akcijama: 

Dana 17.11.2014. godine od 18:00h do 18:30h, ispred katedrale, na Tgu fra G. Martica u Sarajevu, UDIK je obiljezio 23. godisnjicu sjecanja na zrtve zlocina pocinjenih u Vukovaru.

Dana, 18.11.2014. godine UDIK, Sarajevo i Centar za zene zrtve rata-ROSA, Zagreb u suradnji sa Zenskom mrezom Hrvatske i regionalnom Inicijativom za Zenski sud - feministicki pristup pravdi, obiljezile su zlocine u Vukovaru na centralnom zagrebackom Trgu bana Jelacica, od 15:00h do 15:30h.

Akcije u Sarajevu i Zagreb su posvecene svim zrtvama silovanja u Vukovaru, koje su vise od dvadeset godina zivjele bez podrske drzave.

Akcijama trazimo prepoznavanje pravnog statusa osoba koje su prezivjele ratno silovanje, ukljucivsi odgovornost drzave da se sredstava za novcane naknade zrtvama silovanja osiguraju iz drtavnog proracuna Republike Hrvatske.

› arhiva novosti